Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Waarom AANDACHT de essentie is - Geconnecteerd leiderschap in een hybride wereld

Waarom AANDACHT de essentie is nodigt uit tot besluitvaardigheid en het benutten van de kansen die zich aandienen voor een duurzame toekomst. Dit boek pleit voor een kwaliteitsvolle vorm van aandacht die jouw, en daarmee ook onze, werkelijkheid bepaalt. Een preview.

Bieke Van Gool | 3 november 2021 | 2-3 minuten leestijd

In 2019, tussen Amsterdam en Antwerpen, overviel me de titel van mijn leiderschapsboek: Aandacht. Geraakt door én overtuigd van de gelaagde betekenis van dat essentiële woord, kreeg mijn boek zijn uiteindelijke vorm.

Ik heb geleerd wat aandacht geven én niet-geven betekent voor mensen, groepen en hun evolutie. Hoe oprechte interesse in de persoon en kwaliteitsvol gedrag mensen vleugels geeft en hoe negeren en ‘geen-gedrag’ eveneens gedrag is, dat leidt tot demotivatie en afhaken.

Ik heb gezien hoe aandacht en concentratie, sterke besluitvorming en discipline mogelijk maakt. Ik heb ervaren dat aandacht vasthouden, zorgt voor draagkracht en eigenaarschap, waardoor daadkrachtige initiatieven uitmonden in successen.

Vanuit  mijn streven naar meer positief geconnecteerd leiderschap, geef ik graag mee: voor alles wat je niet verandert, kies je. Wat krijgt jouw aandacht? 

Waarom is aandacht dan de essentie?

Onze wereld heeft nood aan leiderschap, aan mensen die samen het positieve verschil maken. Meer mensen die anderen in beweging krijgen om de nodige vooruitgang mogelijk te blijven maken. De 21ste eeuw vraagt om eigenaarschap, om een collectief dat verantwoordelijkheid kan, wil en durft nemen. Aandacht is daarbij de sleutel. Want, wat je aandacht geeft, groeit.

Kiezen waar jij aandacht aan geeft en hoe je die geeft om samen met anderen progressie te maken, is in onze dynamische wereld een behoorlijke uitdaging. Soms is er geen ruimte om bewust na te denken en dan zorgt de juiste voorbereiding voor bewustzijn waardoor je effectief kan handelen. Vaak is de aandacht vasthouden lastig in deze bijzondere tijden van overvloed en impulsen. Dit boek wil je daarbij inspireren.

Praktijk, theorie, inspiratie en kunst

Het is niet alleen bedoeld voor managers die hun impact willen vergroten, maar voor iedereen die zichzelf in vraag durft te stellen en wil groeien. Het is bedoeld voor zij die meer leiderschap willen ontplooien. Het wil de voorbereiding op jouw persoonlijk traject faciliteren in onze hybride wereld, waar in verbinding blijven met elkaar en met je omgeving een uitdaging is.

Jouw geconnecteerd leiderschap gaat om jouw vrijheid en keuze om te doen wat er volgens jou echt toe doet, rekening houdend met de veranderingen die je omringen. Het gaat over hoe effectief jij schakelt in connectie met anderen én met je omgeving.

Dit boek ontwikkelt je zelfkennis en je zelfbewustzijn. Het brengt nieuwe denkkaders, inspiratie en vaardigheden, en is eveneens een naslagwerk dat uitnodigt tot actie.

Over Bieke Van Gool
Bieke Van Gool is jurist en moeder van drie zonen. Haar interesse in mensen en hun successen bracht haar al snel in de wereld van change management, Human Resources, psychologie en het domein van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. De voorbije jaren adviseerde ze honderden werknemers, directieleden en raden van bestuur in de ontwikkeling van leiderschap en transitie.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden