Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Let love rule your business 

‘Let love rule your business’ is een boek voor leidinggevenden die de liefde als strategie willen inzetten. Want als medewerkers gelukkig zijn in een omgeving die veilig en liefdevol is, kunnen ze nog meer bijdragen aan het succes van de organisatie. Auteur Rob Coolen vertelt erover in zijn preview.

Rob Coolen | 15 december 2023 | 2-3 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Laat je niets wijsmaken, het succes van jouw organisatie wordt niet bepaald door nieuwe technologie of slimme bedrijfsprocessen. Alles draait om mensen.

Thuis begrijpen we dat allemaal. Daar staat de liefde voor onze partner, familie en vrienden centraal. Op het werk echter heeft de liefde vaak verkeerde associaties. En dat terwijl zonder liefde een moderne organisatie gedoemd is om te mislukken.

DE LIEFDE OP HET WERK

De liefde in onze privé-omgeving, daar kunnen we uren over praten. Daar zijn vele duizenden boeken over geschreven. Maar een managementboek schrijven over de liefde op het werk? 

Juist daarom heb ik dit boek geschreven: aangezien de liefde misschien wel het allerbelangrijkste in ons leven is, maar in een organisatie nu nog verkeerde associaties heeft, of nauwelijks de aandacht krijgt die het verdient.

Het is tijd dat de liefde een prominente plek krijgt op ons werk. Omdat een groot deel van ons leven bestaat uit werken én omdat de liefde unieke banden mogelijk maakt, zoals we die kennen van onze liefdevolle relaties thuis. Het zijn die relaties waarin we elkaar binden en boeien vanuit het hart. En dat is iets waar ook vele organisaties en medewerkers naar snakken.

DE LIEFDE ALS STRATEGIE

De liefde ontbreekt in veel organisaties en zorgt ervoor dat werkomgevingen als onveilig worden betiteld, medewerkers mentale problemen ervaren en het verloop de afgelopen jaren is verdubbeld. Let love rule your business is daarmee een eye-opener voor leidinggevenden die het anders willen doen en de liefde als strategie durven in te zetten. Want als medewerkers gelukkig zijn in een omgeving die veilig en liefdevol is, kunnen ze nog meer bijdragen aan de doelstellingen van een organisatie.

DE ZAKELIJKE AANPAK VAN DE LIEFDE

In dit boek benader ik de liefde zakelijk, platonisch en zonder al te veel rozengeur en maneschijn. Het ontbreken van de romantiek wordt echter gecompenseerd door nieuwe inzichten, die het mogelijk maken om bespreekbaar te maken wat nu vaak alleen een gevoel is. Let Love Rule Your Business is een even eenvoudige als revolutionaire kijk op samenwerken; de sleutel voor gezamenlijk succes. Met concrete tools en methoden geef ik in het boek handvatten om in de praktijk onze werkrelaties te laten slagen. Met veel aansprekende voorbeelden, oefeningen en gedachtenexperimenten kun je er morgen al mee aan de slag.

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Ik heb Let love rule your business geschreven voor iedere manager, ondernemer of adviseur die eerst de mens ziet en dan pas de medewerker. Die in een werkomgeving niet schrikt van het woord ‘liefde’, maar die juist op zoek is hoe de liefde als strategie ingezet kan worden. En die na het lezen van het boek zal concluderen dat deze nieuwe kijk op de liefde de verbindende schakel is tussen gelukkige medewerkers en succesvolle organisaties.

Over Rob Coolen

Rob Coolen is werkzaam als toezichthouder, interim-manager, consultant en docent organisatiekunde en hrm. Naast deze werkzaamheden verbetert hij als 'organisatie-relatietherapeut' de relatie tussen medewerkers en de organisatie. Hiervoor heeft hij als directeur en bestuurder gewerkt bij commerciële en publieke organisaties. Hij schreef eerder het boek 'Werkgeluk'!

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden