Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het leven, dat is pas topsport – Eyeopeners voor passievolle ondernemers

Verfrissend. Dat is het boek Het leven, dat is pas topsport van Sanne van Paassen. Ik heb al enorm veel boeken gelezen over ondernemen en mindset én toch weet dit boek me op een nieuwe manier te raken.

Mylene Bouwman | 19 augustus 2020 | 2-3 minuten leestijd

Het leven, dat is pas topsport van Sanne van Paassen is een fijn boek voor ondernemers en andere ambitieuze mensen die graag nog meer uit hun leven willen halen, zonder onnodig energie te lekken en richting een burn-out te racen.

Topsport versus ondernemen
Wat ik zo tof vind aan dit boek, is dat het een vergelijking maakt tussen de topsport en ondernemen en/of het gewone leven. Er staan hele mooie vergelijkingen in, die ik ook bij mezelf sterk herken vanuit het sporten. Van Paassen schrijft in haar boek dat ze er van uitgaat dat jij ook ‘iets’ met sport hebt en dat je anders het boek niet zou lezen. Hierdoor kun je vanuit een andere invalshoek naar je eigen leven kijken. Zo herkende ik mindfucks tijdens het sporten, ook terug in mijn leven als ondernemer. Terwijl je daar normaliter wellicht niet echt stil bij staat.

Simpel stappenplan
Het boek is ingedeeld op basis van het peakperformance stappenplan, bestaande uit 7 stappen. En dit zijn precies de stappen die Sanne zelf ook aflegde als topsporter in veldrijden. Dus ook hierin komt de combinatie van sport versus ondernemen weer terug. De bijbehorende visualisatie maakt nog duidelijker waarom je af en toe juist rust moet nemen, vlak voor een hoogtepunt. En waarom je na een hoogtepunt weer even moet dalen, voor je nogmaals naar de top kunt klimmen.

Voorzien van fijne oefeningen om meteen in actie te komen
Tot slot noemt Sanne ook al in het begin van het boek: dit is een doe-boek. Het heeft geen zin om enkel het boek te lezen en hem daarna weg te leggen. Voer de tussentijdse oefeningen uit! En dan weet je dat je aan het eind van het boek al 7 stappen verder bent, op weg naar: zakelijk winnen zonder privé te verliezen.

Kortom: naar mijn mening is Het leven, dat is pas topsport van Sanne van Paassen een must read voor iedere ambitieuze ondernemer. Vooral als je ook van sporten houdt. En natuurlijk als je zakelijk wil winnen, zonder privé te verliezen.

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Over Mylene Bouwman

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden