Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Work smart play smart - 'Concrete handvatten'

Wat mag je verwachten van (weer) een zelfhulpboek dat geschreven is door een RTL columnist, ervaren spreker en geoefend trainer? Door deze kwalificaties en na het lezen van de waslijst aan aanbevelingen voor in het boek mogen die verwachtingen best hoog zijn. 

Roy van den Anker | 11 juni 2021 | 2-3 minuten leestijd

Het boek heeft als doel handvatten te geven om om te gaan met de hectiek en druk van de wereld waar we in leven. Een wereld waarin door Corona meer mensen dan ooit tevoren behoefte hebben aan oplossingen om hun hoofd boven water te houden en energie terug te vinden. Schrijver Hidde de Vries deelt in zijn boek de inzichten die hij zelf heeft opgedaan en hem succes hebben gebracht. In tegenstelling tot veel boeken in deze categorie is Work smart play smart een boek dat niet even snel geschreven is om vanuit zelfpromotie maar iets te kunnen publiceren, maar dat ouderwets degelijk onderbouwd is aan de hand van publicaties, onderzoeken en een beproefd trainingsmodel dat de schrijver in zijn bedrijf The Recharge Company in de praktijk brengt.

Het boek is opgebouwd uit 6 hoofdstukken waarin de 6 elementen van het ‘Rechargemodel' stuk voor stuk worden behandeld. Een logische opbouw die onderwerpen als toekomstbeeld, mindset, energiemanagement, focus, ontspanning en omgevingsinvloed behandelt. De onderwerpen worden inhoudelijk doorgenomen aan de hand van logische en veelal bestaande uitgangspunten en brengen daardoor niet per sé verrassend nieuwe inzichten. Er wordt veelvuldig uitstapjes gemaakt naar andere auteurs, publicaties en theorieën. Met een keurige verwijzing naar de bron is dit niet storend, en brengt het destilleren van de kern van die andere theorieën zelfs overzicht. Voor de lezer die zich interesseert in verdieping in een aangehaald onderwerp is de bronverwijzing aanwezig. De meeste lezers zullen waarschijnlijk blij zijn met het gestructureerde overzicht van de relevante onderwerpen. Wanneer je je immers in de rollercoaster van het leven bevindt (zoals Hidde de Vries de hectische wereld beschrijft) heb je immers geen tijd voor een uitgebreide studie maar ben je op zoek naar quick fixes.

Work smart play smart biedt deze quick fix. Door de logische opbouw en afwisseling tussen theorie en voorbeelden leest het boek makkelijk weg. Verwacht echter niet dat met het lezen van het boek de wereld er opeens anders er uit ziet. Je zult aan het werk moeten. Het boek nodigt daar ook voor uit doordat elk hoofdstuk afsluit met een uitnodiging om de belangrijkste inzichten van het hoofdstuk op te schrijven. Daarnaast wordt er actief verwezen naar een webomgeving waar de aangehaalde bronnen zoals bijvoorbeeld andere boeken, artikelen en video's terug te vinden zijn net zoals een weekchallenge om daadwerkelijk met de onderwerpen uit het boek aan de slag te gaan.

Work smart play smart is een overzichtelijk boek met een eenvoudig en logisch model. Het biedt concrete handvatten voor de lezer die op een snelle manier om uit de rollercoaster wil stappen.

Over Roy van den Anker

Roy van den Anker is getrouwd en heeft 3 kinderen. Zijn sporen heeft hij verdiend in de verzekeringsbranche. Ruim 25 jaar vervulde hij uiteenlopende posities bij verschillende organisaties. Van teamleider tot operationeel directeur en in organisaties van MKB tot corporate omvang. In meerdere organisaties werd hij partner.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden