Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wereldorde

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789000341405
Direct te downloaden

Samenvatting

'Nog altijd is hij een zeldzaam scherp en koelbloedig analyticus van de politieke verhoudingen in de wereld. Zijn historische kennis is enorm breed. Zijn ervaring als staatsman indrukwekkend. Wie zou van deze man geen college willen krijgen?’ - NRC Handelsblad

In 'Wereldorde' analyseert Henry Kissinger de grootste uitdaging van de 21e eeuw: hoe komen we tot een internationale orde in een wereld waarin uiteenlopende historische perspectieven, gewelddadige conflicten, massavernietigingswapens en ideologisch extremisme de toon zetten?

In het verleden zag iedere beschaving zichzelf als het middelpunt van de wereld en beschouwde de eigen normen en waarden als universele standaard. In onze tijd speelt de internationale politiek zich af op wereldniveau. Tegenstrijdige historische opvattingen over hoe de wereld in elkaar zit, of zou moeten zitten, komen met elkaar in aanraking. Maar de belangrijkste spelers zijn onbekend met elkaars spelregels en een gemeenschappelijk doel is er niet.

Kissinger laat zien hoe oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties en hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen.

'Kissingers conclusies zijn verplichte kost voor alle kandidaten van de presidentsverkiezingen in 2016. In het belang van de wereldorde.' - The Financial Times

Specificaties

ISBN13:9789000341405
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Wereldorde
Jan Boerstra | 1 december 2015
In World Order verklaart de oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger aan de hand van voorbeelden uit de wereldgeschiedenis hoe conflicten tussen landen en regio’s zijn ontstaan en opgelost. Op basis daarvan geeft hij aan wat nodig is voor het creëren van een internationale orde die zorgt voor stabiliteit en vrede.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Henry Kissinger

Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires ‘Classic Memoirs’, uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Andere boeken door Henry Kissinger

Inhoudsopgave

Inleiding: Het vraagstuk van de wereldorde

1. Europa: de pluralistische internationale orde
2. Het Europese machtsevenwicht en de ondergang
3. Islamisme en het Midden-Oosten: een wereld in verwarring
4. De Verenigde Staten en Iran: verschillende opvattingen van orde
5. De veelvromigheid van Azië
6. Op weg naar een Aziatische orde: confrontatie of samenwerking
7. ‘Uit naam van heel de mensheid’: De verenigde Staten en hun opvattingen van de orde
8. De Verenigde Staten: ambivalente supermacht
9. Technologie, evenwicht en het menselijk bewustzijn

Conclusie: Wereldorde nu?

Dankbetuigingen
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wereldorde