Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De responsive enterprise

In 9 stappen naar een snelle en wendbare organisatie

Paperback Nederlands 2022 9789024452910
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 43 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De wereld versnelt. Het maken van plannen lijkt soms zelfs zinloos; zodra de spreekwoordelijke inkt nog niet droog is, verandert er weer wat en is het plan al achterhaald. Responsiveness is daarom een cruciale eigenschap voor organisaties om snel te kunnen acteren in onze dynamische wereld. Grote organisaties zijn die responsiveness vaak kwijtgeraakt ten opzichte van startups, terwijl ze feitelijk een veel betere uitgangspositie hebben. Ze hebben namelijk wél klanten, diensten, producten en geld.

Dit boek vertelt het verhaal van Ron en Mark. Ron is directeur bij een groot internationaal bedrijf, waar de bureaucratie welig tiert, ten koste van energie en klantgerichtheid. Mark daarentegen is directeur-eigenaar van een jong, snelgroeiend bedrijf, waar pionieren voorop staat en frisheid en responsiveness de boventoon voeren.

Tijdens een rondje golf bespreken ze de belangrijkste principes om organisaties responsive te maken. Hoewel Ron sceptisch is en vaak denkt dat dit in zijn organisatie niet haalbaar is, vindt hij zijn enthousiasme terug. Hij ontdekt hoe hij binnen de dynamiek van zijn eigen organisatie toch direct aan de slag kan. Al pratend nemen ze de stappen door waarmee de organisatie van Ron net zo snel en slagvaardig kan worden als die van Mark.

Specificaties

ISBN13:9789024452910
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:8-8-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
De Responsive Enterprise
Henny Portman | 27 januari 2017
Rini van Solingen en Vikram Kapoor hebben de businessroman De responsive enterprise, in 9 stappen naar een snelle en wendbare organisatie geschreven. In dit boek volgen we Ron, directeur bij een groot internationaal maar bureaucratisch bedrijf, en Mark, directeur-eigenaar van een jong snelgroeiend bedrijf.
Lees verder
recensie
De responsive enterprise - In 9 stappen naar een snelle en wendbare organisatie
Nico Jong | 10 oktober 2016
Structuur verlamt organisatie omdat de processen versnipperd worden over verschillende functies en mensen. Dit roept om coördinatie en stevige afspraken en creëert traagheid, starheid en handelingsverlegenheid.
Lees verder
recensie
De Responsive Enterprise
Sjors van Leeuwen | 4 oktober 2016
De wereld verandert fundamenteel. Bedrijven moeten sneller en wendbaarder worden om te kunnen overleven. Een boeiend onderwerp waar veel over geschreven wordt. Aan de stapel boeken die over dit onderwerp verschenen is, kan nu ook De responsive enterprise worden toegevoegd.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
6
1
1
0
0

Interviews en artikelen (2)

preview
Preview - De Responsive Enterprise
Rini van Solingen 6 september 2016 In een snelle en dynamische markt is reactiesnelheid cruciaal. Rini van Solingen en Vikram Kapoor schreven een managementboek over organisaties die dat in hun genen hebben verankerd: De Responsive Enterprise. In dit boek worden de negen belangrijkste aanpassingen behandeld om de responsiveness van organisaties drastisch te verhogen. Een preview.
opinie
Geboekstaafd - De top 3 van Rini van Solingen
Nienke van Oeveren 19 augustus 2016 Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile organisatietransformaties en softwareontwikkeling en is daarnaast hoogleraar gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Hij schreef o.a. De kracht van Scrum en De Bijenherder en binnenkort verschijnt De responsive enterprise. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rini is vooral spreker en auteur. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Jaarlijks geeft hij er zo’n honderdvijftig lezingen over op kennissessies, conferenties en bedrijfsevenementen. Zijn bekendste (management) boeken zijn: De kracht van Scrum (met Eelco Rustenburg), De Bijenherder, Formule-X (met Jurriaan Kamer), AGILE, en Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide met Rob van Lanen).

Andere boeken door Rini van Solingen

Over Vikram Kapoor

Vikram Kapoor is CEO van Prowareness, een advies- en softwarebureau gespecialiseerd in het ‘transformeren van organisaties tot software-driven responsive enterprises’.

Andere boeken door Vikram Kapoor

Inhoudsopgave

Samevatting
Voorwoord

1 Een pijnlijk besef
2 Hole 1: Autonome teams (minibedrijfjes)
3 Hole 2: Een ambitieus hoger doel
4 Hole 3: Extreme transparantie
5 Hole 4: Klant(en) aan het stuur
6 Hole 5: Veel experimenteren
7 Hole 6: Individueel ondernemer- en vakmanschap
8 Hole 7: Zelfschalende cultuur
9 Hole 8: Ritme als houvast
10 Hole 9: Software en data
11 Is dit alles?

Nawoord
Dankwoord
Meer lezen en meer informatie?
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De responsive enterprise