Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Met recht bericht!

Luisteren, in gesprek gaan, spreken en schrijven in juridische beroepsproducten

Paperback Nederlands 2022 9789046908303
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe breng je een juridisch bericht in begrijpelijke taal? Voor (toekomstige) juridische professionals is het belangrijk om boodschappen in woord en geschrift goed af te stemmen op de doelgroep. De uitgave Met recht bericht! biedt talloze voorbeelden uit de rechtspraktijk waarmee studenten het overbrengen van een effectieve boodschap kunnen oefenen aan de hand van vaste structuren.

Met recht bericht! verbindt de theorie met de beroepspraktijk. Vanuit een juridische praktijksituatie die aanspreekt en dicht bij de beleving van de student ligt, wordt er aan diverse vaardigheden gewerkt: luisteren, in gesprek gaan, spreken en schrijven. Het boek behandelt een grote diversiteit aan casussen uit de rechtspraktijk van het staats- en bestuursrecht, het civiele recht en het strafrecht op verschillende leerniveaus.

Al vroeg in de opleiding oefent de student aan de hand van vaste structuren met het corresponderen in de rechtspraktijk, maar ook met luisteren en het voeren van gesprekken om de boodschap helder en duidelijk over te brengen. Het stelt de student in staat om het proces rondom het schrijven van een (juridisch) bericht of het voeren van een gesprek/presentatie helemaal te doorlopen.
De handige Taal Toolbox die in het boek is opgenomen, biedt toolkaarten met daarop o.a. bouwplannen voor het structureren van juridische informatie om doelgericht te formuleren met een logische opbouw en duidelijke lay-out. Verder hoort bij dit boek een website met bijbehorende podcasts, filmpjes, uitspraken en vonnissen en een docentenhandleiding met antwoorden bij de opdrachten en toetsmateriaal.

Met recht bericht! is geschreven voor studenten van de opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening. Ook kunnen andere juridische professionals in opleiding, waaronder stagiaires bij een rechtswinkel of ‘Legal Lab’ het boek gebruiken.

Specificaties

ISBN13:9789046908303
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:17-8-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Daisy van der Wagen-Huijskes

Daisy van der Wagen-Huijskes is neerlandica en werkzaam als hoofddocente aan de opleiding HBO-Rechten van de HAN University of Applied Sciences. Zij publiceerde eerder de boeken Met recht begrepen! en Met recht bepleit!.

Andere boeken door Daisy van der Wagen-Huijskes

Over Anouk Schreurs-Hofmeijer

Anouk Schreurs-Hofmeijer is juriste en eveneens werkzaam als hoofddocente aan de opleiding HBO-Rechten van de HAN University of Applied Sciences.

Andere boeken door Anouk Schreurs-Hofmeijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met recht bericht!