Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Asbest. Niet wachten tot het stof gaat liggen

Paperback Nederlands 2019 9789048635849
Verkooppositie 3620Hoogste positie: 144
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Er wordt dikwijls gedacht dat asbest ‘iets van het verleden’ is. Maar toch doet het vandaag nog altijd véél stof opwaaien. Niet alleen zit onze omgeving tjokvol asbest, zelfs de asbestindustrie blijft nog op volle toeren draaien. Op vandaag zijn er wereldwijd slechts 66 landen die het gebruik van alle soorten asbest verbieden.

Asbest komt vaak in de actualiteit en rolt dus gemakkelijk over onze lippen. Maar: de meeste mensen weten te weinig over deze vezels. Zonde. Want asbest is héél ongezond. Elke dag sterven in ons land minstens 3 mensen aan de gevolgen van een asbestblootstelling. Beangstigend, zeker als je weet dat zo goed als iedereen geconfronteerd kan worden met asbest. Alleen al in Vlaanderen wordt het asbestpassief op 2,3 miljoen ton geschat. Ons land was ooit een echte asbestliefhebber.

Wat is asbest? Hoe herkennen we het? En wat moeten we doen als we met asbest geconfronteerd worden? Dit boek beantwoordt die vragen. En nog vele andere. Moet asbest verwijderd worden, of niet? Wat doen we het best bij incidenten? En wat kan u doen als u ziek wordt? Dit boek wil richting geven bij alle mogelijke vragen die over asbest kunnen opduiken. Het is geschikt voor zowel professionelen als particulieren. Ook gaat het boek al in op vele recente wijzigingen, zoals de opstart van het asbestafbouwbeleid in Vlaanderen of de aanpassingen van het Asbestfonds.

Specificaties

ISBN13:9789048635849
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bram Vandromme

Bram Vandromme (°1983) is advocaat en gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Hij runt sinds 2011 een kantoor dat zich toelegt op vergunningsdossiers, ruimtelijke planning en administratief recht (www.bramvandromme.be). Naast zijn activiteiten als advocaat, schrijft en spreekt Bram vaak. De afgelopen jaren gaf Bram meer dan 100 workshops, lezingen en presentaties bij organisaties zoals KU Leuven, die Keure, Wolters Kluwer, Confocus, Amelior, Syntra, Escala, Vivo, CIB Vlaanderen en veel meer. Tot 31 augustus 2014 was Bram assistent ‘administratief recht’ aan de KU Leuven, afdeling Kortrijk (KULAK). Hij maakt ook deel uit van de redactie van STORM ('Stedenbouw, Omgeving, Ruimtelijke ordening en Milieu’, die Keure). Tussen 1 april 2017 en 1 november 2018 was Bram door de minister aangesteld als extern deskundige 'ruimte' bij de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie (GOVC). Tot slot is Bram als voorzitter van het departement communicatie en IT, en lid van de raad van de Orde, ook actief aan de balie West-Vlaanderen en is hij gepassioneerd over alles wat innovatie voor de advocatuur aangaat. Hiervoor startte hij met een aantal advocaten Future Lawyers Belgium op, een organisatie die advocaten wil stimuleren om te innoveren.

Andere boeken door Bram Vandromme

Inhoudsopgave

Voorwoord door Thomas Vanderveken

Inleiding. Asbest doet nog steeds veel stof opwaaien.

- Wat is asbest?
- Is asbest ongezond?
- Het gebruik van asbest
- Is er asbest aanwezig bij ons? De asbestinventaris
- Help, er is asbest aanwezig. Wat nu?
- Het verwijderen van asbest. Hoe gaan we aan de slag?
- Waar naartoe met het asbestafval?
- Asbestincidenten. Wat kan u doen?
- Ziek worden van asbest. Wat rest u nog?
- Mijn tien asbestwerven

Bijlagen
Eindnoten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Asbest. Niet wachten tot het stof gaat liggen