Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huurgeschillen ontleed. Deel 1: Het huurrecht toegankelijk gemaakt voor huurder en verhuurder

Paperback Nederlands 2019 9789463012294
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Huurgeschillen ontleed is een onmisbaar handboek voor huurder én verhuurder, professional én leek. Deze nieuwe editie is bijgewerkt tot en met 2018 en bestaat door de vele aanvullingen nu uit drie delen, zodat u – afhankelijk van het te raadplegen onderwerp – kunt kiezen voor het gebruik van een bepaald deel. De benodigde informatie is door de compactere vorm beter als naslagwerk te gebruiken bij zittingen of besprekingen.

Deel 1: Algemeen huurrecht, bevat een schat aan informatie over de algemene regeling van het huurrecht. Een greep uit de onderwerpen die worden behandeld: toewijzing van sociale huurwoningen door corporaties, terugvordering van bemiddelingskosten, gebreken aan gehuurde ruimte, renovatie van gehuurde ruimte, oplevering van gehuurde ruimte, ontbinding van overeenkomsten, wijzigingen gehuurde ruimte. Door de thematische indeling zijn antwoorden op vragen uit de praktijk snel terug te vinden. Deze antwoorden worden geïllustreerd met gerechtelijke uitspraken. Op heldere wijze worden de wettelijke regelingen uitgelegd zodat duidelijk wordt hoe er in de wet en de rechtspraak over bepaalde problemen op het gebied van huurrecht wordt gedacht.

Het is aan te raden om het boek in combinatie met de website Huurgeschil.nl te gebruiken. Op deze website vindt u vele uitspraken integraal weergegeven en zijn ook alle aangehaalde wetsartikelen te raadplegen. Daarnaast wordt de website zoveel mogelijk van nieuwe uitspraken voorzien, zodat u altijd de meest actuele informatie kunt raadplegen.

Met Huurgeschillen ontleed profiteert u van de jarenlange praktijkervaring van Mr. F.C.P. Teeuw op het gebied van huurrecht. De auteur ontsluit in het boek actuele jurisprudentie in begrijpelijke taal en behandelt zo de meest voorkomende problemen met betrekking tot gehuurde woon- en bedrijfsruimte, zowel voor de huurder als voor de verhuurder.

De nieuwe editie van Huurgeschillen ontleed bestaat naast Deel 1: Algemeen huurrecht, uit Deel 2: Huurrecht met betrekking tot woonruimte en Deel 3: Huurrecht winkelbedrijfsruimte en overige onderwerpen. U kunt de complete set van drie delen bestellen tegen een voordelige combinatieprijs.

Specificaties

ISBN13:9789463012294
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:912
Druk:9
Verschijningsdatum:28-1-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Huurrecht

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over F.C.P. Teeuw

Mr. F.C.P. Teeuw is jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Al meer dan zeventien jaar houdt hij zich bezig met het huurrecht. Teeuw is initiatiefnemer en redacteur van de website huurgeschil.nl. Daarnaast geeft hij cursussen op het gebied van huurrecht.

Andere boeken door F.C.P. Teeuw

Inhoudsopgave

De huurovereenkomst
Gebreken aan gehuurde (woon- en bedrijfs) ruimte
Herstel gebreken op verzoek huurder
Schadevergoeding als gevolg van een gebrek aan het gehuurde
Ontbinding van huurovereenkomst
Wijzigingen aan het gehuurde
Overlast en huurbeëindiging
Schade aan het gehuurde gedurende de huurperiode
Renovatie van gehuurde ruimten
De oplevering van de woning en de bedrijfsruimte
De regeling “Koop breekt geen huur”
Huurovereenkomst voor bepaalde duur met betrekking tot woonruimte
Het faillissement en de positie van de (ver)huurder
Huur en mededinging
De opzegging van kantoren en opslagruimten
Begrippenlijst
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huurgeschillen ontleed. Deel 1: Het huurrecht toegankelijk gemaakt voor huurder en verhuurder