Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De big datarevolutie

Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789490574918
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

In de afgelopen twee jaar hebben we meer informatie geproduceerd dan in de 2000 jaar ervoor; denk aan alle e-mails, digitale foto's, bonuskaarten, kaarten en financiële cijfers. Deze onvoorstelbaar grote hoeveelheid digitale gegevens wordt niet alleen opgeslagen, maar ook steeds beter geanalyseerd. Big data-analyse levert kennis op die verregaande gevolgen heeft voor hoe we denken, werken en leven.

Viktor Mayer-Schönberger, hoogleraar aan het Oxford Internet Institute en Kenneth Cukier, de big data-journalist van The Economist, bundelden hun krachten om de gevolgen van deze big data-revolutie voor het eerst duidelijk in kaart te brengen. Op meeslepende wijze beschrijven ze waarom juist Google het best in staat is het verloop van een griepvirus te voorspellen en hoe Twitter kan 'zien' wie de verkiezingen gaat winnen.

Binnenkort zijn we zelfs in staat te berekenen welke behandeling een patiënt moet krijgen, waar een inbraak gaat plaatsvinden en wie in aanmerking komt voor promotie. De big data-revolutie beschrijft een van de belangrijkste ontwikkelingen van de 21ste eeuw.

'Geen enkel ander boek biedt zo'n toegankelijke tour langs de voordelen en valkuilen van big data-analyse.' - Evgeny Morozov, The Wall Street Journal

Specificaties

ISBN13:9789490574918
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:303
Druk:1
Verschijningsdatum:26-4-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De big datarevolutie
Carolien Glasbergen | 16 maart 2017
recensie
De big datarevolutie
Yolanda van Heese | 27 juni 2013
Big data - je hoort de term steeds vaker. Maar wat is het eigenlijk, wat is er mogelijk en welke regelgeving is er nodig om burgers te beschermen tegen oneigenlijk gebruik?
Dat zijn een paar van de vragen die Viktor Mayer-Schönberger (hoogleraar aan het Oxford Internet Instituut) en Kenneth Cukier (journalist bij The Economist) bespreken in 'De Big Data revolutie. Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden'.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
2013 in books according tot Strategy + Business
Bertrand Weegenaar 19 december 2013 Strategy+ Business, is één van de toonaangevende managementbladen van Amerika, heeft zijn jaarlijkse lijst ‘best business books’ gepubliceerd. Toefje op de taart zijn altijd de juryrapporten die door talentvolle managementdenkers worden geschreven.

Over Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data, auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

Andere boeken door Viktor Mayer-Schönberger

Over Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is de data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op de ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign Affairs, The New York Times en The Financial Times.

Andere boeken door Kenneth Cukier

Inhoudsopgave

1. Nu
2. Meer
3. rommeligheid
4. Correlaties
5. Dataficatie
6. Economische waarde
7. Gevolgen
8. Risico's
9. Controle
10. Straks

Noten
literatuurlijst
Woord van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De big datarevolutie