OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Economie

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Economie

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Economie. Van circulaire economie tot antitrustbeleid en marktmacht. Alles voor de manager die economische ontwikkelingen op de voet wil volgen.
    569 resultaten
    recensie
    Economie
    30 augustus 2024
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    Nederland is al lang niet meer het land waarin alles tot in de puntjes geregeld is. Misstanden, schandalen en uitwassen volgen elkaar de laatste vijftien à twintig jaar in hoog tempo op. In ‘Stuurloos’ komen ze vrijwel allemaal aan bod.
    recensie
    Economie
    21 augustus 2024
    Rudy Kor
    3-4 minuten leestijd
    ‘Stuurloos’ is in eerste plaats een boek over wat misging in de manier waarop Nederland wordt bestuurd. Al bedoelde Bessems het niet zo, je kunt ‘Stuurloos’ ook als een boek over- en voor management lezen. Er valt namelijk veel te leren van de verhalen over missers, overmoed, arrogantie, naïviteit en gemakzucht, en dat is net zo goed aanwezig bij overheidsorganisaties als bij private organisaties. Bessems houdt managers en bestuurders een leerzame spiegel voor.
    column
    Economie
    21 augustus 2024
    Leo van de Voort
    4-5 minuten leestijd
    Vroeger, vroeger geloofden we nog in toekomst. Technologie zou de wereld gaan veranderen en hoe geweldig was dat! Inmiddels zijn daar bibliotheken over vol geschreven – ze staan hoog in de Managementboek top 100.
    nieuws
    Economie
    21 augustus 2024
    Jeroen Ansink
    3-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: De mentormindset en 
    Interview
    Economie
    7 augustus 2024
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Conflicten, oorlogen, toeleveringsproblemen, sancties over en weer, het zijn turbulente tijden. In ‘Markt onder vuur’ beschrijft de Vlaamse toekomstdenker Hans Diels hoe geopolitieke spanningen wereldwijd steeds meer verknoopt zijn geraakt met de wereldwijde economie. En hoe landen en bedrijven hiermee kunnen omgaan.
    column
    Economie
    16 juli 2024
    Leo van de Voort
    4-5 minuten leestijd
    De Franse filosoof Pierre-Henri Tavoillot schrijft in Comment gouverner un peuple-roi (2019) dat een democratie niet genoeg heeft aan verkiezingen, parlementaire debatten, onafhankelijke instituties en een vrije pers. Dat zijn losse elementen. Ze krijgen pas betekenis als je ze inbedt in een dieper, inhoudelijk narratief.
    column
    Economie
    9 juli 2024
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Er wordt een hoop zin en on-zin over organisaties verteld. In een serie zet organisatiefilosoof Ben Kuiken een aantal van die misverstanden voor je op een rijtje. Deze keer: de doelen van de organisatie, oftewel de why of dé bedoeling.
    achtergrond
    Economie
    8 juli 2024
    Bertrand Weegenaar
    6-9 minuten leestijd
    Managementboek Magazine kan u aansporen om over nieuwe managementtheorieën en praktijken na te denken. Leiderschap, marketing, of het laatste over AI op het werk. Het verdiept de kennis, of verbreedt hem. Elk nummer bevat tientallen aansprekende werken. Deze aflevering van Uit de boeken wil u wat radicaler na laten denken over uw functioneren als medewerker, projectleider en/of manager, ongeacht welk vakgebied.
    preview
    Economie
    4 juli 2024
    Jan Lunsing
    2-3 minuten leestijd
    ‘Dit type mens heb ik nooit in mijn praktijk gehad’, zegt psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman over de homo economicus. En toch wordt dat type mens als uitgangspunt genomen voor vrijwel alle beleidstheorieën die in de Westerse wereld worden gebruikt om beleid te maken. Dit was de reden voor mij om op zoek te gaan naar een alternatief mensbeeld.
    preview
    Economie
    13 juni 2024
    Leo van der Voort
    2-3 minuten leestijd
    Kapitalisme, en de steeds vernietigender variant ‘aandeelhouderskapitalisme’, is het ‘stockholmsyndroom’ van de westerse wereld – het verschijnsel dat iemand die is gegijzeld sympathie krijgt voor een gijzelnemer. Na een worsteling van eeuwen met deze veeleisende indringer, zijn we te veel en steeds onvoorwaardelijker van hem gaan houden.
    column
    Economie
    4 juni 2024
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Er wordt een hoop zin en on-zin over organisaties verteld. In een serie zet organisatiefilosoof Ben Kuiken een aantal van die misverstanden voor je op een rijtje. Te beginnen met de organisatie, dat ‘ding’ waar we voortdurend over praten en waar we zo druk mee zijn. Maar wat is dat eigenlijk, de organisatie?
    Interview
    Economie
    29 mei 2024
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Uit angst om de gunst van de kiezer te verliezen, sturen politici steeds minder op vergroening. Financials moeten deze handschoen oppakken, zeggen hoogleraar en PwC-hoofdeconoom Barbara Baarsma en investeringsadviseur Maarten Biermans in ‘Duurzame financiering’. Dat is niet alleen goed voor de maatschappij, maar ook voor hun verdienmodel. We spraken Baarsma over het boek.
    recensie
    Economie
    21 mei 2024
    Wim Oolbekkink
    3-4 minuten leestijd
    Stop met het spelen van verantwoordelijkheidsverstoppertje. Nederland is dankzij dit boek een mooi woord rijker. Het woord staat voor een zinloos spelletje waarin overheid, bedrijfsleven, consument en burger zich afwachtend opstellen en verantwoordelijkheid zo veel mogelijk ontlopen. Stop met dat spelletje op alle niveaus, is de oproep van de schrijvers van ‘Duurzame ambitie’.
    recensie
    Economie
    15 mei 2024
    Elly Stroo Cloeck
    5-8 minuten leestijd
    Je leeft al zo duurzaam mogelijk, maar je wilt graag meer impact maken? Dit uitstekende boek gaat uitgebreid in hoe je in je werkend leven het verschil kunt maken. ‘Duurzame ambitie’ van Mark Siegenbeek van Heukelom en Marnix Kluiters is geschreven voor de professional, de teamleider, de topmanager … en de sollicitant. Iédereen kan íéts doen, en dit boek laat zien hoe.
    recensie
    Economie
    1 mei 2024
    Roy van den Anker
    2-3 minuten leestijd
    ‘Het ZINnigste boek dat je ooit zult lezen’ is geen regulier managementboek. Met de omslag en de opmaak presenteert het zich als een populair managementboek over zingeving. Maar al vanaf het begin is het duidelijk dat de inhoud anders is dan wat we als lezer gebruikelijk krijgen voorgeschoteld.
    recensie
    Economie
    30 april 2024
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    Onze vrijemarkteconomie is geen onmisbare voorwaarde voor welvaart en vooruitgang. Integendeel: het aanvankelijke succes belemmert na enige tijd verdere welvaartsgroei en de economische ongelijkheid neemt toe. En dat is altijd zo geweest, aldus de historicus Bas van Bavel in ‘De Onzichtbare Hand’. En dat ondanks voortdurende technologische ontwikkelingen en schaalvergrotingen.
    recensie
    Economie
    25 april 2024
    Carla Verwijs
    3-4 minuten leestijd
    Wat is echt belangrijk voor jou? Wat geeft jou zin om elke ochtend uit bed te komen? Is dat je werk misschien? Ik werk, dus ik besta? Hoe komt het dan dat zo veel mensen zich leeg en uitgeblust voelen? Ben Kuiken nodigt je uit om over ‘zin’ na te denken in ‘Het zinnigste boek dat je ooit zult lezen’.
    Interview
    Economie
    22 april 2024
    Peter Spijker
    10-14 minuten leestijd
    In ‘Duurzame ambitie’ geven Mark Siegenbeek van Heukelom en Marnix Kluiters praktische handvatten om zelf op je werk aan de slag te gaan met duurzame verandering. Of je nu medewerker, manager of directeur bent. Ze vragen je zo effectief mogelijk je invloed aan te wenden om de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen.
    preview
    Economie
    11 april 2024
    Hans Diels
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Markt onder vuur’ legt Hans Diels uit hoe geopolitiek en economie verstrengeld raken, wat dat betekent voor landen en bedrijven en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Voor dit blog zet hij de ontwikkeling kort uiteen, en legt hij uit waarom het ook voor kleinere spelers relevant is.
    recensie
    Economie
    10 april 2024
    Nico Jong
    3-4 minuten leestijd
    Filosoof en publicist Ben Kuiken promoveerde onlangs op het proefschrift Making sense of sensemaking. Tegelijkertijd verscheen ‘Het ZInnigste boek dat je ooit zult lezen’, de publieksversie van zijn thesis. De auteur zoomt daarin in op betekenis- en zingeving. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden