Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Evidence based trainen - ‘Wetenschappelijk én praktisch meesterwerk’

Hoe zet je een vaardigheidstraining zó in elkaar dat je deelnemers zich de vaardigheden werkelijk eigen maken? Op een manier die ook beklijft? Wat weten we hierover vanuit de wetenschap en hoe kunnen we die kennis gebruiken in onze trainingen? Daarover gaat ‘Evidence based trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen van de School voor training.

Judith Budde | 23 april 2024 | 1-2 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Ik ben diep onder de indruk van het monnikenwerk dat Karin de Galan en Peter Baggen hebben verricht om tot deze publicatie te komen. Want het is een immense klus om wetenschappelijk onderzoek dusdanig toepasbaar te beschrijven, dat je er als lezer écht wat aan hebt. Ze hebben jaren aan Evidence based trainen gewerkt en dat betaalt zich uit: dit boek is een wetenschappelijk én praktisch meesterwerk, toegankelijk geschreven en vol toepasbare aanbevelingen.

Bandura

Karin de Galan en Peter Baggen brengen in Evidence based trainen de kennis van Albert Bandura en hun eigen visie op trainen bijeen. Onderzoeker Bandura deed uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de manier waarop mensen het meest effectief en duurzaam nieuwe vaardigheden leren. Karin de Galan vond in zijn werk de onderbouwing van haar eigen visie, die ze sinds jaar en dag uitdraagt in haar eerdere boeken en in haar opleidingen voor trainers.

Heerlijk concreet

Evidence based trainen is opgebouwd uit zes hoofdstukken. Na een inleiding over het onderzoek van Bandera volgen vier hoofdstukken die elk een fase van het leerproces beschrijven. Zoals hoofdstuk 2, waarin overtuigend beschreven wordt wat een effectieve manier is om demonstraties te geven. Heel interessant en vol verrassende nieuwe inzichten. Daarna volgen hoofdstukken over het geven van oefeningen en feedback, over praktijkopdrachten en over het belang van zelfregulatie. Het boek sluit af met 44 slimme interventies. Bewezen én heerlijk concreet.

Dit waardevolle werk is niet bedoeld voor op mijn nachtkastje, maar ligt voortaan binnen handbereik op mijn bureau. Ontwerpen van trainingen wordt hiermee een stuk makkelijker en het resultaat nog effectiever.

Over Judith Budde

Judith Budde is directeur van de Voice Dialogue Academie (onderdeel van Opleidingscentrum het Balkon in Zutphen). Ze is ruim 20 jaar Voice Dialogue opleider en werkt tevens als coach. Judith is co-auteur van de boeken ‘Drama in bedrijf’, van de bestseller ‘Ik (k)en mijn ikken’ en van ‘Coachen met Voice Dialogue’.
Ook maakte ze de demonstratie- en podcastserie ‘Voice Dialogue bij verlies en rouw’.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden