Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Social Selling Masterclass

In Social selling masterclass klinkt de baseline ‘omarm Uw klant’ als een credo. In een veranderende verkoop- en marketingwereld pleit de auteur voor een verkoper die zijn klant van binnenuit kent, en dankzij een ingesteldheid van menselijkheid de concurrentie steeds een streepje voor is.

Geert Vandamme | 8 maart 2017 | 2-3 minuten leestijd

Kopen en verkopen is, in tegenstelling tot vroegere tijden een mix geworden tussen EQ en IQ. De kans op een contract is veel groter pleit de auteur, na een intens contact met de potentiële klant. Met ervaringsverhalen en cijfers veegt Carola Rodrigues in Social Selling de koude contacten de mantel uit en overtuigt de lezer in een twaalftal vlot lezende hoofdstukken om te kiezen voor de nieuwe manier van verkopen. Social Selling is dé manier om de klant zelf naar je te laten toekomen. Deze aanpak veronderstelt een nieuwe denkwijze. Stap voor stap wordt in Social Selling uiteengezet hoe je zelf als merk centraal zet, hoe je je klanten kunt volgen en op welk moment je kunt toeslaan om de klant op een warme manier te benaderen. Het boek bestaat niet alleen uit theorie, de vele praktijkvoorbeelden, waarin professionals aan het woord komen, laten zien hoe ze in hun eigen sector gebruik maken van de social selling principes.

Wie zich het boek aanschaft krijgt meteen ook toegang tot een online omgeving, die in een goed uitgewerkte template videomateriaal aanreikt, aangeeft hoe je bijvoorbeeld een linkedin profiel social selling proof maakt en daarenboven kun je toetreden tot een community om online netwerk en ervaringen te delen. De auteur kent de kunst om de aandacht van de lezer te prikkelen, en de aandacht vast te houden. Ik heb het boek met veel interesse gelezen. Social selling masterclass biedt heel wat handvatten om eerst in de eigen praktijk aan de slag te gaan om zo makkelijker je targets te halen, en slimmer kunt werken. Dankzij de principes van Social Selling hou je meer tijd over om intenser met je klanten om te gaan.

Social Selling Masterclass is een werk dat de lezer inspireert en aanzet om ook zijn klant en medewerker te inspireren. Social Selling Masterclass daagt de lezer uit om in zijn authentieke ‘ ik ‘ te gaan staan, zich kwetsbaar op te stellen en te delen. Neen, marketing en verkoop hoeft als sector niet meer afgeschilderd te worden als een saaie boel – het is een sector die zijn potentiële klant en concurrent niet bevecht, wel in de armen sluit.

Geert Vandamme werkt in een voorziening voor mensen met fysieke beperkingen in Gits (West-Vlaanderen-België). Enerzijds als thuisbegeleider bij Volwassenen met aangeboren of verworven beperkingen, anderzijds als arbeidsbegeleider binnen dagbesteding bij volwassenen met een beperking.

Over Geert Vandamme

Geert Vandamme werkt in een voorziening voor mensen met fysieke beperkingen in Gits (West-Vlaanderen-België). Enerzijds als thuisbegeleider bij Volwassenen met aangeboren of verworven beperkingen, anderzijds als arbeidsbegeleider binnen dagbesteding bij volwassenen met een beperking.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden