Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De dirty tricks van het onderhandelen

Ontdek de regels van het spel en verbeter je machtspositie

Audio-download Mp3 Nederlands 2019 9789462551480
10
Voormalig top 10Totaal 232 dagen
EvergreenTotaal 1340 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Onderhandelen is een spel waarvan je de regels maar beter kunt kennen, de geschreven regels en de ongeschreven regels. Want hoe graag we ook polderen, uiteindelijk willen we allemaal onze zin.

Wil jij ook winnen? Met de technieken en strategieën van onderhandelingsexpert George van Houtem laat je jezelf nooit meer in de luren leggen, of je nou onderhandelt over een miljoenencontract of het zakgeld van je kinderen. Voortaan zet je elk onderhandelingsproces ontspannen en vol zelfvertrouwen naar je hand en maak je korte metten met de dirty tricks van je gesprekspartners.

George van Houtem is vennoot van de Holland Consulting Group en mededirecteur van het HCG Onderhandelingsinstituut. Hij begeleidt onderhandelingen, bemiddelt bij conflicten en traint en coacht op onderhandelingsvaardigheden en –technieken.

Specificaties

ISBN13:9789462551480
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:18-9-2019
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
De dirty tricks van het onderhandelen
Peter Streefkerk | 27 maart 2014
Onderhandelen is een sport volgens veel inkopers. Met winnaars én verliezers en soms winnaars óf verliezers. Verliezen is geen kunst. Winnen lukt je alleen als je het onderhandelingsspel goed beheerst. De regels van het spel liggen echter nergens vast. Spelbederf komt bij onderhandelingen regelmatig voor. Hoe je daar mee om kunt gaan, valt te lezen in het boek ‘De dirty tricks van het onderhandelen’ van George van Houtem.
Lees verder
recensie
De dirty tricks van het onderhandelen
Sonja de Bruin | 8 mei 2013
'De Dirty Tricks van het onderhandelen' had ik eerder moeten lezen! Ik heb net een aantal onderhandelingen achter de rug, maar ondanks dat de uitkomsten naar tevredenheid waren, blijf ik mij afvragen wat het effect van dit boek van George van Houtem zou zijn.
Lees verder
recensie
De dirty tricks van het onderhandelen
Jeroen Medema | 18 oktober 2012
'We onderhandelen steeds vaker, maar dat gaat niet iedereen makkelijk af. Onderhandelen is een van de moeilijkste vaardigheden.' Dit is een van de eerste zinnen in het boek van George van Houtem, die meteen weergeeft waarom eigenlijk iedereen zich in de wereld van het onderhandelen zou moeten verdiepen. Zelf kwam ik voor het eerst bewust in aanraking met het vak onderhandelen tijdens mijn studie. Daar leerde ik al dat wij eigenlijk continu bezig zijn met onderhandelen. Of het nu is tijdens het afsluiten van een lening bij de bank, of over arbeidsvoorwaarden bij je nieuwe baan, of over wie vandaag thuis weer de afwas doet, we zijn er altijd mee bezig. Toch zijn er maar weinig mensen die hier echt bewust mee omgaan. En daar zit de grote kracht van 'De dirty tricks van het onderhandelen'.
Lees verder
recensie
De dirty tricks van het onderhandelen
Erik de Vries | 9 juni 2010
‘Onderhandelen is een van de moeilijkste vaardigheden,’ stelt George van Houtem in de inleiding van zijn boek De dirty tricks van het onderhandelen. De kneep zit ‘em in het vinden van de juiste balans tussen wat Van Houtem vechterig gedrag en samenwerkend gedrag noemt: het gedrag dat je moet vertonen om je doel te bereiken versus het gedrag dat nodig is om vertrouwen te kweken bij een ander. En dan is er natuurlijk nog de inhoudelijke component van de onderhandeling: kloppen de feiten, zie ik niets over het hoofd? Ondanks de complexiteit van het onderwerp is Van Houtem wel degelijk van mening dat je onderhandelen kunt leren. Op z’n minst moet het mogelijk zijn je te bekwamen in het herkennen van slinkse trucs. Maar ja, zodra je ze herkent is de toepassing ervan niet ver weg.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
45 stemmen
21
15
3
5
1

Interviews en artikelen (1)

interview
George van Houtem: ‘Een toponderhandelaar heeft oog voor de belangen van de ander’
Erik de Vries 9 april 2010 George van Houtem kent ze allemaal: de trucjes die sommige onderhandelaars inzetten om hun zin door te drijven of het onderste uit de kan te krijgen. Hij verzamelde al deze trucs, met soms welklinkende namen als de Bogey en de Nibble, in zijn boek De dirty tricks van het onderhandelen. ‘Ik propageer het gebruik ervan niet, maar we moeten ook niet naïef zijn.’

Over George van Houtem

George van Houtem is vennoot van Holland Consulting Group en mededirecteur van het HCG Onderhandelingsinstituut. Hij begeleidt onderhandelingen en traint en coacht op onderhandelingsvaardigheden en technieken. George is auteur van de bestsellers De dirty tricks van het onderhandelen en Onderhandelen als het heet wordt.

Andere boeken door George van Houtem

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De dirty tricks van het onderhandelen